Απέραντος λασπότοπος ο Βόλος, ενώ μεγάλες είναι οι ανάγκες για πόσιμο νερό. Για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, οι κάτοικοι καλούνται να μην χρησιμοποιούν το νερό για πόση ή προσωπική υγιεινή. Γίνονται συνεχείς δειγματοληπτικοί έλεγχοι.
Μετά την σταδιακή αποκατάσταση της υδροδότησης στον Βόλο, οι 86.000 κάτοικοι αγωνιούν για την καταλληλότητα του νερού, για να μπορέσουν να οργανώσουν την ζωή τους σε στοιχειώδεις ρυθμούς.
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ανέφερε πως το νερό του δικτύου δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για πόση και ατομική υγιεινή, ενώ ακόμα και τα κατοικίδια θα πρέπει να πίνουν εμφιαλωμένο νερό.
Πολλές οικοδομές στην πόλη και τα περίχωρα δεν έχουν καν παροχή νερού για όγδοη μέρα.
Καθημερινά, εθελοντές ετοιμάζουν και διανέμουν φαγητό σε περιοχές του Βόλου που δεν έχουν πρόσβαση σε νερό, στο Νέο δέλτα, στο παλιό Λιμεναρχείο και στα Παλαιά.
Σε πολλές περιοχές, οι δρόμοι που συνδέουν τον Βόλο με περιοχές όπως οι Αηδονοφωλιές, η Κουκουράβα, η Μακρυνίτσα είναι εντελώς κατεστραμμένοι και τα συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς για την αποκατάσταση της συγκοινωνίας.
Με δυσκολία τα οχήματα περνούν από τη γέφυρα του Γηροκομείου για να συνδεθούν με άλλες περιοχές. Μεγάλο πρόβλημα για τους Βολιώτες είναι η σκόνη που σηκώνεται, όταν στεγνώνουν οι λάσπες. Πολλοί από αυτούς κυκλοφορούν με μάσκες.