Το σχόλιο του δημάρχου για τη στάση της παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» - Η απάντηση της επικεφαλής του συνδυασμού
Στη γωνιά του αυτοδιοικητικού “ρίνγκ” έχει στριμώξει ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος την εκλεκτή του Άδωνη Γεωργιάδη Κρίστη Αγαπητού καταφέρνοντάς της απανωτά ” αυτοδιοικητικά χτυπήματα” μετά την ήττα της με διαφορά στις εκλογές του Οκτωβρίου. Αυτή τη φορά πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης στάθηκε ο εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Ο κ. Ρούσσος, υπήρξε καυστικός απέναντι στην παράταξη «Αγαπάμε το Χαλάνδρι», με επικεφαλής την Κρίστη Αγαπητού, για τη στάση της στο δεύτερο μέρος του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου. Η αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου απάντησε με ανακοίνωσή της στο σχόλιο που έκανε ο «πρώτος πολίτης» της πόλης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
Η ανάρτηση του Σ. Ρούσσου
«Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η παράταξη της κ Αγαπητού απουσίασε επιδεικτικά από το δεύτερο μέρος του επίσημου εορτασμού, την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. Το ακραίο θεσμικό ατόπημα, μπορεί να είναι σύμφωνο με την αντίληψη του μέντορά της, ότι «δεν θα ξεμπερδέψει ο κ Ρούσσος μαζί τους», ακόμη κι αν εκλεγεί.
Συνιστά όμως ευθεία προσβολή στον επίσημο εθνικό εορτασμό, όπως έχει καθιερωθεί στο Χαλάνδρι επί δεκαετίες. Το μνημείο που στέκει στο Χαλάνδρι τουλάχιστον 20 χρόνια, τιμούσε πάντα με κατάθεση στεφάνου η εκάστοτε δημοτική αρχή στα πλαίσια του επίσημου προγράμματος του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου και ουδείς διανοήθηκε ποτέ να τον αμαυρώσει, όπως πράττει ανερυθρίαστα η κ Αγαπητού.
Η απαξίωση της Εθνικής Αντίστασης, που έχει αναγνωρισθεί και εορτάζεται με νόμο από το 1982, οι συνεχείς επιθέσεις στον δήμαρχο Χαλανδρίου για την οφειλόμενη απόδοση τιμών σε όσους αγωνίστηκαν ενάντια στην τριπλή ξενική κατοχή, δείχνει με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι «η μάχη της μνήμης ενάντια στην λήθη είναι αγώνας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια»
Δυστυχώς για τη νέα ηγετική ομάδα της δημοτικής της παράταξης, οι φωτογραφίες και τα βίντεο των εορτασμών κατά την διάρκεια των διοικήσεων Ζαφειρόπουλου και Κουράση είναι διαθέσιμα. Και οι δύο δήμαρχοι της παράταξης τους, κκ Γ Ζαφειρόπουλος και Γ.Κουράσης, ως άλλωστε όφειλαν, παρευρίσκονταν ανελλιπώς σε όλες τις καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης ενώ κατά τη διάρκεια των παρελάσεων πάντοτε ακούγονταν αντάρτικες μελωδίες. Η ακροδεξιά διολίσθηση της παράταξής τους στα εμφυλιοπολεμικά κηρύγματα, μετά την αποχώρηση του Γ. Κουράση, γεννά μόνο θλίψη. Δυστυχώς για αυτούς, αποδείχθηκε περίτρανα, ότι οι πολίτες του Χαλανδρίου δεν πρόκειται να ακολουθήσουν τις κραυγές του Εθνικού διχασμού.
ΥΓ. Στις φωτογραφίες οι κ.κ. Ζαφειρόπουλος, Κουράσης κατά την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. Επίσης παρόντες κατά την διάρκεια του επίσημου μνημοσύνου που τελούσε το τοπικό παράρτημα για τους πεσόντες. Διακρίνονται μεταξύ άλλων όλοι οι πρώην δήμαρχοι: Ν. Πέρκιζας, Κ. Παττακός Γ. Κουράσης, Γ. Ζαφειρόπουλος. Ο Νίκος Κεχαγιόγλου, αντιπρόεδρος για χρόνια του δημοτικού συμβουλίου. Από το προεδρείο των αντιστασιακών οι: Χ.Καρατζάς, Ν.Ρούσσος, Λ.Ξεφτεράκης, Ν.Ξένος που πέθανε τελευταίος. Ανάμεσά τους και ο αξέχαστος πατέρας Σπυρίδων».
Η απάντηση της Κρ. Αγαπητού
«“Εκτός από δημοτικές εκλογές στο Χαλάνδρι, έγινε και δημοψήφισμα για τη Δημοκρατία, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια της Αυτοδιοίκησης”, δήλωνε στις 15 Οκτωβρίου το βράδυ ο κ. Σίμος Ρούσσος. Βέβαια, αποσιώπησε τεχνηέντως να αναφέρει ότι, στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού, εγώ η ίδια τον συνεχάρηκα, πηγαίνοντας μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μου στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου, την ώρα των επινίκιων του αντιπάλου, πράξη αν μη τι άλλο υπερβατική, δεδομένων των συνθηκών.
Αντί λοιπόν ο κ. Ρούσσος να αντιληφθεί την πολιτική κουλτούρα που αντιπροσωπεύω, η οποία παρεμπιπτόντως κατατέθηκε σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με την μόνιμη διατύπωση θετικού πολιτικού λόγου, προτιμά να διολισθαίνει επικίνδυνα, χρησιμοποιώντας δημόσια γλώσσα που υποβαθμίζει και προσβάλλει βάναυσα τα δημοκρατικά ήθη και έθιμα. Γιατί πώς αλλιώς να σχολιάσω την εκφορά του “Η διαδοχή του Γ. Κουράση φαίνεται να οπισθοδρομεί προς την ακροδεξιά”, η οποία ξεπερνά κάθε όριο ευπρέπειας, ατομικής και συλλογικής, και ρέπει προς επικίνδυνα μονοπάτια.
Το χειρότερο είναι ότι η συγκεκριμένη φράση, που διατυπώθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, δόθηκε ως απάντηση σε σχόλιο του τέως δημάρχου της πόλης, Κώστα Παττακού. Δηλαδή, δύο σημαίνοντα πρόσωπα του Χαλανδρίου “μοιράστηκαν” μία καταφανώς αντιδημοκρατική “άποψη” χωρίς να έχουν τη στοιχειώδη ενσυναίσθηση να αντιληφθούν τη σοβαρότητα των γραφομένων.
Κύριε Ρούσσο, αν έχετε να μας καταθέσετε έργα, πράξεις ή αναφορές δικές μου ή στελεχών της παράταξής μου, που να συνάδουν με ανάλογους χαρακτηρισμούς, καταθέστε τους. Γνωριζόμαστε όλοι σε αυτήν την πόλη. Είδαμε και είδατε άλλωστε και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο συμπεριφορές που απέχουν πολύ από τον τρόπο που εμείς πολιτευόμαστε. Κύριε Ρούσσο, σας καλώ, έστω και κατόπιν εορτής, να ζητήσετε συγγνώμη για την προσβλητική δημόσια αναφορά σας και να αποσύρετε το συγκεκριμένο σχόλιο».