«Μη μας πετάτε στον δρόμο, δώστε μας περιθώριο 1,5 μήνα» αναφέρουν
Στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, μεταφέρθηκε το θέμα της άμεσης ή μη απομάκρυνσης των δύο καταστηματαρχών του Δημοτικού Κήπου της Χίου, μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης που τους διατάσσει σε άμεση απομάκρυνση το αργότερο μέχρι τα τέλη του μήνα.
«Μη μας πετάτε στον δρόμο»
Με αυτοπρόσωπη παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, ο κρεοπώλης Παντελής Ψυχιάς (ο ένας εκ των δύο καταστηματαρχών), ζήτησε από το Σώμα, παράταση της εκτέλεσης της απόφασης το αργότερο για 1,5 μήνα, προκειμένου να μπορέσουν οι δύο επιχειρήσεις να μεταστεγαστούν ομαλά στους νέους χώρους που έχουν ενοικιάσει, σημειώνοντας ότι η καθυστέρηση του έργου κάθε άλλο παρά στους ίδιους οφείλεται.
Σε αυτό το πλαίσιο άφησε αιχμές προς τον εργολάβο του έργου, λέγοντας ότι μέσα στον Κήπο δουλεύουν ανά διαστήματα 4-5 άτομα, κοροϊδεύοντας τον Δήμο ότι το έργο εκτελείται.
«Θα έπρεπε να είχαν απομακρυνθεί»
Νωρίτερα σε παρέμβασή του ο νέος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Πατελίδας, έκανε λόγο για απαράδεκτες καταστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την πορεία υλοποίησης του έργου, υπενθυμίζοντας ότι όταν ο ίδιος ήταν παλαιότερα στην ίδια θέση, κατάφερε να υλοποιήσει το έργο της ανάπλασης των κτιρίων της οδού Δημοκρατίας, που αφορούσε την απομάκρυνση άνω των 30 επιχειρήσεων.
«Δεν γίνεται τότε με πάνω από 30 επιχειρήσεις και όλους ενάντια, το έργο να υλοποιήθηκε σωστά και όπως έπρεπε και τώρα να μην μπορούν να απομακρυνθούν και να μεταστεγαστούν δύο καταστήματα», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει να δίνονται «πατήματα» στον εργολάβο για να καθυστερεί το έργο.
«Πάνω από όλους η διάσωση της ανάπλασης»
Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής, επανέλαβε την κάθετη θέση του, περί μη χορήγησης άλλης παράτασης και άμεσης απομάκρυνσης των επιχειρήσεων, εξηγώντας στον κ. Ψυχιά ότι στο σημείο που βρίσκεται το κατάστημά του, θα κατασκευαστεί χώρος για τα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα του Κήπου, μέσα από ειδικές αδειοδοτήσεις από την Αρχαιολογική Υπηρεσία Χίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα χρονοδιαγράμματα του έργου είναι τόσο στενά που η διάσωσή του έχει να κάνει με ημέρες και όχι με μήνες.