Το πρόγραμμα αποτελεί το επιστέγασμα συνεργασίας μεταξύ του Εργαστηρίου που διευθύνει ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Καθηγητής Αθανάσιος Ευσταθίου, του Πανεπιστημίου του Σιτσουάν και του Αυστραλιανού Αρχαιολογικού Ινστιτούτο Αθηνών.
Φοιτητές από την Κίνα είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα εξοικείωσης με τον ελληνικό πολιτισμό και μέσα από ξεναγήσεις και μαθήματα έμαθαν για τα ελληνικά ιστορικά στοιχεία. Σταθμοί του προγράμματος ήταν η Αθήνα, τα Γιάννενα και η Κέρκυρα, όπου πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος.
«Είναι ένα ευρύτερο πρόγραμμα εξωστρέφειας το οποίο εφαρμόζουμε και ιδιαίτερα στο τμήμα ιστορίας. Έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να φιλοξενούμε αυτούς τους φοιτητές και τον συνοδό καθηγητή τους, με μία ομάδα εκπληκτική. Φοιτητές από διαφορετικές ειδικότητες επιλέχτηκαν προς το τέλος Νοεμβρίου να έρθουν στην Ελλάδα. Ένα πρόγραμμα που είχε τρεις σταθμούς, Αθήνα , Γιάννενα και Κέρκυρα, έχοντας την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τον ελληνικό πολιτισμό.
Είναι εξαιρετικό αυτό που είδα ότι βίωσαν οι φοιτητές. Είχαμε τη λήξη σήμερα με πολύ συγκινητικά λόγια από τους φοιτητές. Είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και το μουσείο ασιατικής τέχνης που λειτουργεί στην Κέρκυρα», όπως ανέφερε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, ο Θανάσης Ευσταθίου, κοσμήτορας Σχολής Ανθρωπιστικών Τεχνών και συμπλήρωσε: «Συνεργάστηκαν πάρα πολλοί φορείς για αυτό το πρόγραμμα, η αμερικανική αρχαιολογική σχολή στην Αθήνα, που μας έκαναν ξεναγήσεις στις ανασκαφές, το αυστραλιανό αρχαιολογικό ινστιτούτο που αγκάλιασε το πρόγραμμα. Αυτή η εξωστρέφεια μας φέρνει κοντά σε άλλους πολιτισμούς, είναι σημαντική η εξωστρέφεια που δεν είναι μόνο τεχνολογική, αλλά και πολιτιστική».