Τι υποστηρίζουν οι τέσσερις υπάλληλοι
Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή το αίτημα της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης για προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια εναντίον τεσσάρων εργαζομένων.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τέσσερις γυναίκες υπαλλήλους, που μετακινήθηκαν από τις θέσεις ευθύνης που κατείχαν, γιατί «δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις», προς κατώτερες θέσεις.
Οι εργαζόμενες προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία τις δικαίωσε, καθώς είχαν προσφύγει στην ειδική επιτροπή του άρθρου 152 της Α. Δ., η οποία υποχρεώνει τον Δήμο Θεσσαλονίκης να ακυρώσει τις μετακινήσεις των υπαλλήλων και να τις επαναφέρει στις θέσεις τους.
Τον λόγο πήραν δύο από τις εργαζόμενες, οι οποίες τόνισαν πως οι νέες θέσεις στις οποίες μετακινήθηκαν είναι υποβιβαστικές, καθώς είχαν θέσεις ευθύνης και βρέθηκαν σε θέσεις υπαλλήλου.
Υπέρ των εργαζομένων τάχθηκε και το Σωματείο Εργαζομένων Καθαριότητας του δήμου. Ο πρόεδρος του Σωματείου, Κωνσταντίνος Φουντούκης, τόνισε πως «δυστυχώς το θέμα δεν αποσύρθηκε. Εμμένουμε και θεωρούμε ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, η διοίκηση να μη συμμορφώνεται σε απόφαση της ΑΔΜΘ που να αφορά υπαλλήλους. Παρ’ όλα αυτά ευελπιστούμε ότι δεν θα ασκηθούν ασφαλιστικά μέτρα ούτε προσωρινή διαταγή, ώστε να έχουμε όλο το χρόνο μέχρι να γίνουν εκλογές και να αλλάξει η διοίκηση για να αλλάξουν και όλες αυτές οι αποφάσεις».
Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκε ο Αναστάσιος Κυριακίδης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου, κάνοντας έκκληση προς τη διοίκηση να άρει την απόφαση και κάνοντας λόγο για «κατάφωρη διαδικασία σε βάρος προσωπικού που δείχνει εμπάθεια και εμμονή απέναντι σε πρόσωπα».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, Μάκης Κυριζίδης, ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει καμία εμπάθεια, καμία αντεκδίκηση. Μιλάμε για μετακινήσεις που καλώς η κακώς έκρινε η διοίκηση. Οι τέσσερις περιπτώσεις δεν είναι όλες ίδιες», ενώ διερωτήθηκε γιατί μερικές εκ των εργαζομένων κατέφυγαν στην ΑΔΜΘ έως και πέντε χρόνια μετά τη μετακίνησή τους από την προηγούμενη θέση.