Εγκαταλείπουν τον δήμαρχο Α. Ζούτσο στελέχη της δημοτικής του παράταξης
Ένα προς ένα σημαντικά στελέχη της δημοτικής παράταξης του Αθανάσιου Ζούτσου τον εγκαταλείπουν και οδεύουν στην πολιτική αγκαλιά στου υποψήφιου δημάρχου Παλλήνης Χρήστου Αηδόνη. Και μάλιστα αποχωρούν με βαρύτατες καταγγελίες εις βάρος της δημοτικής αρχής του κ. Ζούτσου ο οποίος επί 13 συναπτά έτη όριζε ως «απόλυτος άρχων» τις τύχες τριών πόλεων που ενοποιήθηκαν με τον νόμο του «Καλλικράτη».
Καταγγελίες για υποκρισία, εμπαιγμό, αδιαφορία στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων και καθεστωτικές πρακτικές είναι μερικά από όσα καταλογίζουν στον κ. Ζούτσο, πρώην ισχυρά στελέχη της παράταξής του.
Ο τελευταίος, αλλά όχι έσχατος, αποχαιρετισμός έφερε την υπογραφή του γιατρού Γιώργου Μπουλμπασάκου με μακροχρόνια παρουσία και δράση στην πολιτική και την τοπική αυτοδιοίκηση. «Η πόλη βιώνει την εγκατάλειψη και την υποβάθμιση. Η δημοτική αρχή αφυδατωμένη από ιδέες και κουρασμένη διέψευσε τα όνειρα και τις ελπίδες των πολιτών» τόνισε ο κ. Γ. Μπουλμπασάκος, ο οποίος το 2019 είχε ενστερνιστεί το αφήγημα του δημάρχου και ήταν υποψήφιος με το συνδυασμό της πλειοψηφίας. Σήμερα, υπογράμμισε, «το καλό της πόλης, απαιτεί σύγκρουση με κατεστημένες νοοτροπίες και λογικές που την κρατούν καθηλωμένη στο χθες και όχι διευθετήσεις για λίγους, αδιαφορώντας για την κοινωνική πλειοψηφία. Η υπεράσπιση του δημόσιου χώρου, του περιβάλλοντος, της πολιτισμικής μας κληρονομιάς πέρασε σε δεύτερη μοίρα, και οι ανάγκες των δημοτών αγνοήθηκαν».
Μια εβδομάδα νωρίτερα, είχε αποχωρήσει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παλλήνης κ. Νικόλαος Κούτρας, ο οποίος ήταν από τους δυνατούς «στυλοβάτες» της παράταξης με θετικό αποτύπωμα και διείσδυση στην τοπική κοινωνία. Ακόμα και οι «αντίπαλοι» συνάδελφοι αναγνώρισαν ότι άφησε ως παρακαταθήκη μια ανέλπιστη διαπαραταξιακή ενότητα και προάσπισε με αίσθηση ευθύνης το ρόλο, το κύρος και τις αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου.
Μεταξύ άλλων, κατήγγειλε ότι «η ισόρροπη ανάπτυξη των πόλεων μας, η αξιοποίηση ελεύθερων χώρων και πνευμόνων πρασίνου, η συγκοινωνιακή σύνδεση με νέους σταθμούς, κ.ά εγκλωβίζονταν στις προτεραιότητες που καθόριζε μια κλειστή ομάδα εξουσίας με άλλες αντιλήψεις και επιλογές. Το Κοινοτικό Συμβούλιο αντιμετωπιζόταν ως καταναγκαστική θεσμική υποχρέωση, χωρίς να του εκχωρηθούν αρμοδιότητες και πόροι. Η ενημέρωσή του επιλεκτική έως ανύπαρκτη, η δε συμμετοχή του στη λήψη των αποφάσεων μηδενική. Ομόφωνες αποφάσεις και προτάσεις σε πληθώρα θεμάτων της καθημερινότητας και των υποδομών αγνοήθηκαν επιδεικτικά. Ουδέποτε υπήρξατε συνεπής αρωγός στο έργο μας» σημείωνε χαρακτηριστικά στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής του προς τον κ. Ζούτσο.
Ιδιαίτερα σημειολογική υπήρξε η δήλωση αποχώρησης μιας εξίσου δυναμικής γυναικείας παρουσίας στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού του Δημάρχου. Η κα Βίκυ Κακαμπούκη, υγιεινολόγος και Αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Παλλήνης περιέγραψε τα πάντα μέσα σε 15 μόλις λέξεις: «Όταν το όραμα χάνεται στην κούραση και την σιγουριά…. είναι η ώρα για αλλαγή σελίδας…».
Είχε προηγηθεί, στις αρχές του χρόνου, η αποχώρηση ενός ακόμα στελέχους που είχε εκλεγεί κοινοτικός σύμβουλος. Ο Απόστολος Καρανίκας, γέννημα – θρέμμα της Παλλήνης, κατακεραύνωσε τη «λουδοβίκεια» αντίληψη του δημάρχου και τη «δισυπόστατη» διοίκησή του: «Στο μοντέλο διοίκησης (σ. του κ. Ζούτσου) εξακολουθεί να υπερτερεί η αντίληψη του εκλογικού διχασμού έναντι της ισόρροπης ανάπτυξης και του εξαπτέρυγου χειροκροτητή έναντι του δημιουργικού διεκδικητή». Στη σχετική επιστολή ανεξαρτητοποίησης αφού απαριθμούσε μια σειρά ομόφωνων αποφάσεων και προτάσεων που ο δήμαρχος αγνοούσε ή απέρριπτε ως «πυροτεχνήματα» τον εγκαλούσε τονίζοντας επί λέξει: «Και εάν στο παρελθόν για τα δεινά του τόπου μας έφταιγαν οι προηγούμενοι σήμερα και μετά από τρείς ολάκερες θητείες διακυβέρνησης του κ. Αθ. Ζούτσου «τις πταίει»;
Και τα τέσσερα προαναφερθέντα έμπειρα στελέχη έχουν δημόσια ταχθεί στο πλευρό του υποψηφίου δημάρχου κ. Χρήστου Αηδόνη, με την παράταξη του οποίου έχουν ήδη συστρατευτεί οκτώ εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι από δύο παρατάξεις που συγκροτούν την μείζονα αντιπολίτευση. Πρόκειται για τον Μερτύρη Παναγιώτη (επιχειρηματία), Δασκαλάκη Φιλίτσα (δικηγόρο), Καρκούλια Δημήτρη (δικηγόρο), Κουτσικούρης Τριαντάφυλλος (ασφαλιστικό σύμβουλο), Μήλα Κώστα (πολιτικό μηχανικό), Οικονόμου Θάνος (κτηματομεσίτη), Σμυρλιάδης Θεόδωρος (επιχειρηματία) και Χριστοφιλέα Παναγιώτης (δημόσιο υπάλληλο, προπονητή εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ενόπλων δυνάμεων).