«Βούλιαξε» κυριολεκτικά από τον κόσμο η πόλη της Αμφιλοχίας στη Γιορτή Γαρίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία την Πρωτομαγιά, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Ο βραβευμένος pastry chef Ευάγγελος Χασιώτης και ο chef Νικόλαος Καπόπουλος υποδέχθηκαν χιλιάδες επισκέπτες με ένα εναλλακτικό μενού γευσιγνωσίας, το οποίο περιλάμβανε γκασπάτσο, κρύα σαλάτα ζυμαρικών και αλμυρή τάρτα με βάση την περίφημη γαρίδα Αμβρακικού. Προσφέρθηκαν επίσης πολλά κεράσματα, όπως ντόπια τυριά, γλυκά, παγωτό, κρασί και άλλα.
Η Γιορτή Γαρίδας, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Αμφιλοχίας, είχε ως στόχο της να αναδείξει την γευστική αξία της γαρίδας Αμβρακικού, που παραδοσιακά αλιεύεται από ντόπιους, αλλά και να προσελκύσει επισκέπτες από όμορες περιοχές και όχι μόνο, καθιστώντας την πόλη ταξιδιωτικό προορισμό.
Ως δράση που εντάσσεται «στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας του Δήμου» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας τη Γιορτή Γαρίδας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κεντρικό τηλεοπτικό σταθμό, ενώ αναφέρθηκε στο προϊόν ως ένα «συγκριτικό πλεονέκτημα» του τόπου, το οποίο μπορεί να τον καταστήσει πόλο έλξης επισκεπτών.
Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λαμπρινή Χαρδαλιά αναφέρθηκε στην καθιέρωση της γιορτής ως ετήσιο θεσμό, με τον οποίο θα τιμάται το εξαιρετικό δώρο που προσφέρει η θάλασσα του Αμβρακικού.