Ενας ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αγγλίας ξεφύλλιζε ένα βικτοριανό φωτογραφικό άλμπουμ γεμάτο τοπία και σπίτια, όταν παρατήρησε μια φωτογραφία που φαινομενικά είχε ξαναδεί
Στις 8 Νοεμβρίου 1971, οι Led Zeppelin κυκλοφόρησαν το εμβληματικό τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους το οποίο περιέχει τη μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος «Stairway to Heaven». Το εξώφυλλο απεικονίζει έναν γενειοφόρο, ηλικιωμένο άνδρα με ένα μεγάλο δέμα από ξύλα στην πλάτη.
52 χρόνια μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ, ένα μικρό μυστήριο σχετικά με εκείνο το εξώφυλλο λύθηκε. Πολλοί θεωρούσαν ότι πρόκειται για πίνακα ζωγραφικής αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι η εικόνα είναι μια φωτογραφία της βικτοριανής εποχής ενός άνδρα που κατασκεύαζε αχυρένιες στέγες για εξοχικά σπίτια στο Γουίλτσιρ, μια αγροτική κομητεία στη νοτιοδυτική Αγγλία. Το όνομά του ήταν Λοτ Λονγκ και ήταν 69 ετών εκείνη την εποχή, σύμφωνα με τον Μπράιαν Εντουαρντς, έναν ερευνητή που βρήκε τη φωτογραφία.
Ο Εντουαρντς, επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αγγλίας, ξεφύλλιζε ένα βικτοριανό φωτογραφικό άλμπουμ γεμάτο τοπία και σπίτια, όταν παρατήρησε μια φωτογραφία που φαινομενικά είχε ξαναδεί. Αμέσως διαπίστωσε ότι επρόκειτο για τον άνδρα στο εξώφυλλο του «Led Zeppelin IV» και γρήγορα ανακάλυψε ότι την αυθεντική φωτογραφία κατείχε το μουσείο του Γουίλτσιρ.
Οσο για το πώς αυτή η φωτογραφία κατέληξε στο εξώφυλλο του άλμπουμ, μια θεωρία θέλει τον Ρόμπερτ Πλαντ και τον Τζίμι Πέιτζ να βρίσκονταν σε ένα κατάστημα με αντίκες στο Pangbourne, ένα χωριό περίπου 50 μίλια δυτικά του Λονδίνου κατά μήκος του ποταμού Τάμεση. Εκεί εντόπισαν μια έγχρωμη έκδοση της φωτογραφίας, η οποία τους τράβηξε την προσοχή. O Πέιτζ αργότερα είπε ότι το εξώφυλλο του τέταρτου άλμπουμ είχε σκοπό να αναδείξει την αντίθεση της πόλης με το χωριό που είχε αρχικά εμφανισθεί στο Led Zeppelin III, και μια υπενθύμιση ότι οι άνθρωποι πρέπει να φροντίζουν τη Γη.